Giresun Vakfının Kuruluşu
Giresun Kalkınma Eğitim Kültür Spor ve Tanıtım Vakfı 1992 yılında İstanbul'da kurulmuştur. Giresun il sınırları içinde faaliyet gösteren sekiz vakıf kuruluşuna karşılık il dışında kurulu bulunan ve Giresun adı taşıyan iki vakıftan birisidir.
Büyük kentlerin yanı sıra Avrupa'nın da birçok ülkelerinde de yaşanan göç olgusuyla beraber, sosyal yaşantının bir parçası olarak önceleri değişik hemşehri dernekleri daha sonrada, kısa adı 'Giresun Vakfı olan, Giresun Kalkınma, Eğitim, Kültür, Spor ve Tanıtım Vakfı' kurulmuştur.
1990 yılına gelindiğinde Giresunlu iş insanı, bürokrat ve siyasilerin oluşturduğu 48 kurucu üye, İstanbul Tepebeş'nda Yenişehir Palas Otelinde düzenlenen bir toplantı sonunda alınan bir kararla İstanbul'da 'Giresun, Kakınma, Eğitim, Kültür, Spor ve Tanıtım Vakfı' adı altında bir vakıf kurulması için çalışmalara başlamışlardır.
17 Kasım 1990 tarihinde 'Vakıf Senedi' İstanbul 1. Noterliğine sunularak, Giresun Vakfının Kurucu Başkanı olarak hemşehrimiz Eğitimci Sayın Enver Yücel gösterilmiştir. Aynı yıl içerisinde, 04 Nisan 1992 tarihinde Giresun Vakfı Senedi Asliye Hukuk Mahkemesince onaylanarak, 18 Haziran 1990 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak resmen yürürlüğe girmiştir.
Kurucu üyelerin onayı ile Giresun Vakfının ilk Kurucu Başkanı olan Sayın Enver Yücel, aynı tarihte gerçekleştirilen Olağan Kongrede yeniden 'Giresun Vakfı Başkanı' olarak görev alarak, bu görevini 31 Temmuz 1998 yılında yapılan Olağan Kongreye kadar başarıyla sürdürmüş ve bu görevini eski Devlet ve Ulaştırma Bakanı hemşehrimiz Sayın İbrahim Özdemir'e devretmiştir. Sayın İbrahim Özdemir Giresun Vakfı Başkanlık görevini ise 25 Temmuz 2001 tarihine kadar devam ettirmiştir.
aynı dönemler içerisinde Giresun Vakfı adına İstanbul Mecidiyeköy'de Trump Towers'in hemen yanında bulunan Celilağa İş Merkezinin 11. Katında bir ofis satın alınmış ve ayrıca İstanbul Beykoz Paşabahçe'de ki eski tarihi Vapur iskelesi Türkiye Denizcilik İşletmelerinden kiralanarak yenilenmiş ve Giresun Vakfı uhdesine geçmiştir.
Giresun Vakfı üyeleri, 23 Temmuz 2010 tarihinde Beşiktaş Point Otelde yapmış olduğu Olağan Kongrede Giresun Vakfı Başkanlığına Sayın Dr. Adil Emecan' seçilmiştir. 09 Nisan 2011 tarihinde Beykoz Paşabahçe'de bulunan Genel İdare Merkezinde mevcut vakıf tüzüğünün bazı maddelerinin değiştirilmesi için Olağanüstü Kongre kararı alınmıştır. Yapılan kongre sonucunda Giresun Vakfı tüzüğü yeniden düzenlenerek, vakfın yönetim kurulu üye sayısı 16 kişi olarak belirlenmiştir..
25 Aralık 2011 tarihinde yapılan Giresun Vakfı Olağan Kongresinde Sayın Dr. Adil Emecan tekrar Giresun Vakfı Başkanlığına seçilerek bu görevini, 28 Temmuz 2012 tarihinde yine Beykoz Paşabahçe'de bulunan Genel İdare Merkezinde yapılan Olağan Kongreyle Giresun Vakfı Başkanlık görevini Sayın Bahattin Şener'e devretmiştir.
2012 yılında Beykoz Paşabahçe'de bulunan Vakıf idare Merkezi İstanbul Dünya Ticaret Merkezine taşınmış ve faaliyetlerine burada devam etmiştir. 2012 yılında Giresun Vakfı Başkanlık görevini üstlenen Sayın Bahattin Şener 7. ve 8. Dönem Giresun Vakfı Başkanlığı görevini başarıyla tamamlayarak, bu görevini 2015 yılında Titanık Otel Kongre Salonunda düzenlenen 9. Giresun Vakfı Olağan Kongresinde Sayın Ahmet Dokumacıya devretmiştir. 2019 yılında Bayrampaşa Titanik Otelde gerçekleştirilen Giresun Vakfı 10. Olağan Kongresinde ikinci kez Giresun Vakfı Başkanlığına seçilen Ahmet Dokumacı halen başarıyla bu görevini sürdürmektedir.